شیرین کردن آب به روش اسمز معکوس

این روش در سالهای اخیر خیلی توسعه یافته است . در این روش ، برای به دست آوردن یا جداکردن آب شیرین از محلول یا آب شور ، از عکس عمل اسمز استفاده می شود ، یعنی به جای این که بنابر معمول ( فشار اسمزی ) آب به طرف محلولی که غلیظ تر است برود و جذب آن شود ، برعکس از محلول جدا می شود به عبارت دیگر آب از محلول با غلظت بیشتر ، به طرف محلول ( آب ) با غلظت کمتر جریان پیدا می کند . از این رو به آن اسمز معکوس می گویند .

 

آب شور ( دریا ) را با فشار ، از یک طرف به سمت آب ، جریان می دهند و املاح آن را بر روی پرده نیمه تراوا می گیرند ، هر چند امروز غشا یا پرده های اسمز معکوس از مواد مختلفی تهیه می شود ، ولی از متناسب ترین آنها ، استات سلولزی است . غشای مذکور در درجه حرارت خاصی به شکل غشا برای یون ها ، غیر قابل نفوذ و برای آب قابل نفوذ است .

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme