پوساندن کود

کودهای دامی بایستی کاملاً پوسیده و عاری از آفات و بذور علف‎های هرز باشند برای این کار می‎توان به ازای هر ده تن کود حیوانی ۱۰۰ کیلو اوره استفاده کرد. کود نپوسیده نه تنها باعث تقویت خاک نمی‎شود، بلکه موجب کاهش نیتروژن خاک نیز می‎گردد چون کود حیوانی برای پوسیده شدن به ازت نیاز دارد.

به همین ترتیب خاک فقیرتر می‎شود و تجزیه اولیه کود تازه حیوانی که سریع انجام می‎گیرد، موجب آزاد شدن آمونیاک و تجمع آن در مجاورت ریشه گشته و موجب خسارت به گیاه می‎گردد. کود را بایستی به عمق ۴۰-۵۰ سانت ریخته و آب به آن اضافه شود تا حدی که از زیر کود آب بیرون نرود. دمای کود نباید از ۷۰ درجه سانتی‎گراد بالاتر رود به همین دلیل با اندازه‎گیری دما می‎توان متوجه شد چه زمانی بایستی کود را هوادهی کرد و به اصطلاح کشاورزان دپو کردن کود باید صورت گیرد.
نشانه‎های کود پوسیده:
بوی تند فاضلاب حیوانی را نمی‎دهد. نرم است و اگر دست را داخل آن فرو کنیم گرمای خاصی احساس می‎شود. رنگ کود پوسیده روشن است و هر چه کود پوسیده‎تر باشد رنگش روشن‎تر می‎شود. در استفاده از کود دامی بایستی دقت نمود که کود را سرند نمود.

 

abtahipistachio

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme