ویژگیهای تغذیه ای پسته

ترکیبات مغزپسته و برخی میوه های خشکباری

ترکیبات موجود در ۱۰۰ گرم پسته خشک و مقایسه آن با محصولات بادام ، فندق و گردو

ترکیبات

پسته

بادام

فندق

گردو

آب (درصد)

۳/۵

۷/۴

۸/۵

۵/۳

پروتئین (گرم)

۳/۱۹

۶/۱۸

۶/۱۲

۸/۱۴

چربی کل (گرم)

۷/۵۳

۲/۵۴

۴/۶۲

۶۴

چربی اشباع (گرم)

۸/۵

۶/۳

۷/۲

۴/۴

چربی با یک باند غیر اشباع (گرم)

۶/۲۶

۳۶

۶/۴۸

۱/۱۲

چربی با چند باند غیر اشباع (گرم)

۵/۱۸

۱/۱۳

۱/۷

۴/۴۹

کربوهیدرات کل (گرم)

۱۹

۵/۱۹

۷/۱۶

۸/۵

فیبر (گرم)

۹/۱

۶/۲

۳

۱/۲

خاکستر  (گرم)

۷/۲

۳

۵/۲

۹/۱

کلسیم  (میلی گرم)

۱۳۱

۲۳۴

۲۰۹

۹۹

فسفر  (میلی گرم)

۵۰۰

۵۰۴

۳۳۷

۳۸۰

آهن  ( میلی گرم)

۳/۷

۷/۴

۴/۳

۱/۳

ترکیبات

پسته

بادام

فندق

گردو

سدیم  (میلی گرم)

۷

۵

۳

۳

پتاسیم  (میلی گرم)

۹۷۲

۷۷۳

۷۰۴

۴۵۰

منیزیم  (میلی گرم)

۱۵۸

۲۷۰

۱۸۴

۱۳۱

روی (میلی گرم)

۳/۲

۶/۳

۲/۲

۵/۲

منیزیم  (میلی گرم)

۱۵۸

۲۷۰

۱۸۴

۱۳۱

منگنز (میلی گرم)

۲۰/۱

۵۳/۲

۱۶/۶

۴۱/۳

ویتامین ب ۶ (میلی گرم)

۷/۱

۱۳/۰

۵۶/۰

۵/۰

تیامین  (میلی گرم)

۶۷/۰

۲۴/۰

۴۶/۰

۳۳/۰

ریبوفلاوین( میلی گرم)

۳/۰

۱/۱

۱/۰

۲/۰

نیاسین (میلی گرم)

۴/۱

۵/۳

۹/۰

۹/۰

ویتامینA ( میکروگرم رتینول)

۲۲

۲

۳

۴

نیاسین (میلی گرم)

۴/۱

۵/۳

۹/۰

۹/۰

آسکوربیک اسید  (میلی گرم)

۳۰

نادر

نادر

۲

ویتامین K (میکروگرم)

۲/۱۳

۲/۱۴

۴/۲

ویتامین E (میلی گرم)

۶/۴

۲/۲۶

۲/۱۵

۹/۲

فولات (میکرو گرم)

۶۷

۴۹

۷۲

۶۶

آرژینین (گرم)

۴۷/۲

۱۳/۲

۲۱/۲

۲۸/۲

فیتو استرول (میلی گرم)

۲۱۴

۱۲۰

۹۶

۷۲

انرژی (کالری)

۵۹۴

۵۹۸

۶۳۴

۶۵۱

منبع:
Wilkinson, J.  ۲۰۰۵. What’s in a nut? www. publish. csiro. au &  Wood roof, J. G. 1982. Tree Nuts. Avi. Pub. Co. New York: 598

درصد اسید های چرب  درپسته و برخی میوه های خشکباری

اسید چرب

پسته

بادام

فندق

گردو

میریستیک

۶/۰

۲/۰

۱/۰

۴/۰

پالمتیک

۲/۸

۶/۱۲

۹۷/۵

۴/۳

استئاریک

۶/۱

۴

۷۲/۱

۸/۱

اولئیک

۶۹

۵/۶۲

۴۶/۷۹

۶/۳۵

لینولئیک

۹۸/۱

۴/۲۴

۲۴/۱۲

۶/۴۸

لینولنیک

۱۲/۰

۴/۷

لیگنوسریک

۰۴/۰

امگا ۳

۳/۰

۴/۰

۱۴/۰

منبع:

– Rainey, C. J., L.A. Nyquist. 1997. Nuts: nutrition and health benefits of daily use. Nutrition Today. No. 32: 157-163
– Wood roof, J. G. 1982. Tree Nuts. Avi. Pub. Co. New York: 598

برخی یافته ها در مورد ارزش های تغذیه ای پسته و برخی محصولات خشکباری

 

•  در مورد پسته اگر روزی ۴ گرم مغز پسته  خورده شود، میزان کلسترول بد به میزان یک درصد کاهش می یابد .

Jenkins, D. J. 2003.  Type 2 diabetes and vegetarian diet. American J. Clinical Nutrition. Vol. 78. No. 3: 610-616

•  بر اساس تحقیقات انجام یافته مغزهای پسته، بادام، گردو و فندق به خاطر وجود مقادیر خوب ویتامین E موجب تقویت ایمنی بدن می شوند .
Rainey, C. J., L.A. Nyquist. 1997. Nuts: nutrition and health benefits of daily use. Nutrition Today. No. 32: 157-163.
•  بر اساس گزارش مکنزی در سال ۲۰۰۳، میوه های خشکباری، منبع خوبی از ویتامین K هستند. این میزان در فندق، پسته و گردو به ترتیب ۲/۱۴، ۲/۱۳ و ۴/۲ میکرو گرم در ۱۰۰ گرم مغز است. ویتامین K یک کوفاکتور اساسی برای تبدیل گلوتامیک اسید به گاما کربوکسی گلوتامیک اسید است و در موقع خونریزی در انعقاد خون نقش اساسی دارد.
Mackenzie, L. 2003. Vitamin k content of nuts and fruits in US diet. J. Am. Assoc. Vol. 103: 1650-1652.
•  در پروتئین میوه های خشکباری، اسید آمینه آرژینین وجود دارد که پیش ساز اکسید نیتریک می باشد. اکسید نیتریک عامل تنظیم فشار خون و جلوگیری از انسداد رگها می باشد .
Rainey, C. J., L.A. Nyquist. 1997. Nuts: nutrition and health benefits of daily use. Nutrition Today. No. 32: 157-163
منبع: نشریه پسته و نقش آن در تغذیه و سلامت انسان- احمد شاکر اردکانی-  شورای انتشارات موسسه تحقیقات پسته کشور- ۱۳۸۵
source:http://iranpistachio.org/

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme