روشهای حرارتی، غشایی و هیبریدی سه روش متداول شیرینسازی آب در دنیا هستند. با توجه به وجود نیروگاههای متعدد برق و سواحل طولانی در مناطق جنوبی کشور و مزایای روش هیبریدی، گزینهی بهینه برای تولید آب شیرین در این مناطق استفاده از روشهای هیبریدی است.
کشور ما طبق دستهبندی اقلیمی جزو مناطق خشک حساب میشود و مقدار بارندگی کمی دارد. نبود مدیریت و برنامهریزی صحیح، موجب شده است کشور در سالهای اخیر با پیامدهای ناشی از کمبود آب مثل خشک شدن دریاچهها و صدمه به کشاورزی مواجه شود. با اقداماتی مثل کاهش تلفات انتقال و صرفهجویی در مصرف آب، میتوان تا حد مناسبی مصرف را کاهش داد. اما با توجه به رشد اقتصادی و جمعیتی کشور این به تنهایی کافی نیست و نیاز به منابع جدید احساس میشود.
یکی از اقدامات مؤثر، نمکزدایی یا شیرینسازی آب است. در فرآیند نمکزدایی از طریق جدا کردن نمکهای محلول موجود در آب شور یا لبشور، آب قابل مصرف تولید میشود. اگرچه از فناوریهای نمکزدایی میتوان برای مصارف مختلف استفاده کرد، اما امروزه از آن بیشتر برای تولید آب آشامیدنی برای مصارف شهری و خانگی استفاده میشود. همچنین از پساب شیرینشده با فناوریهای نمکزدایی، میتوان در کشاورزی و صنعت بهره برد.
برای نمکزدایی، فناوریهای مختلفی به کار میرود. روشهای متداول، به دو دستهی کلی فرآیندهای حرارتی و فرآیندهای غشایی تقسیم میشوند. از ترکیب این دو دسته، روشی جدید به نام هیبریدی، به وجود میآید
۳۰ دی ۱۳۹۴
tasnimnews