کود ماهی جنوبگان (پودر)

کود ماهی

کود ماهی

بطور کلی در مقایسه با سایر کودها ی حیوانی و دامی از جمله کود های گاوی و گوسفندی دارای عناصر ازت و فسفربسیار بالایی بوده و سرشار از این دو عنصر غذایی می باشد و جهت رفع کمبود این دو عنصر در باغات و مزارع بسیار مفید و کارا است.
همچین کود ماهی جزو کودهای آلی بشمار رفته و اثرات مهم مصرف کود های آلی در کشاورزی پایدار و علمی بر هیچکس پوشیده نمیباشد.

با توجه به مطالب فوق الذکر ، کود ماهی جنوبگان که ترکیبی از بقایای ماهی و عناصر غذایی پر مصرف و ریز مغذی بوده و به عبارت دیگر کود ماهی غنی شده با عناصر ماکرو و میکروی مورد نیاز گیاه است، انتخابی مناسب و مقرون به صرفه جهت تامین مواد آلی و عناصر غذایی مورد نیاز باغات و مزارع میباشد.

مواد آلی خاک که از فساد و تجزیه باقیمانده های گیاهی و حیوانی توسط موجودات ذره بینی خاک حاصل می شوند ، نقش مهمی در بهبود خصوصیات فیزیکی ، شیمیایی ، بیولوژیکی و حاصلخیزی خاک دارند بطوریکه میزان عملکرد محصولات تابع مقدار موادآ‌لی خاک می باشد.

در خاکهای حاصلخیز و غنی از مواد آلی، ذرات بسیار ریز خاک توسط مواد آ‌لی بهم چسبیده و ایجاد دانه های درشتی می نمایند و در صورت فقدان مواد آلی، ذرات ریز خاک بصورت پراکنده بوده و در این حالت فضاهای خالی بین ذرات خاک کوچک است. در چنین شرایطی سرعت حرکت آب در خاک کند بوده و در اثر پر شدن فضاهای کوچک از آب، عمل تهویه به خوبی انجام نمی گیرد.

همچنین با کاهش مواد آلی خاک و کوچک تر شدن اندازه ذرات خاک در اثر پراکندگی، حجم کلی فضای خالی خاک کاهش یافته و قدرت نگهداری آب در خاک کم می شود. در خاکهای فاقد مواد آلی و بخصوص در خاکهای رسی بعلت فقدان فضاهای درشت و کندی سرعت نفوذ آب در خاک، آب در سطح خاک جریان یافته و موجب فرسایش می گردد و پس از خشک شدن سطح خاک، ایجاد سله از جوانه زدن بذور جلوگیری می کند.

ظرفیت تبادل کاتیونی که رابطه تنگاتنگی با درجه حاصلخیزی خاک دارد نیز به مقدار زیادی تابع مقدار مواد آلی خاک است .

از دیگر ویژگیهای مهم کودهای آلی ، تأثیر آنها در اسیدی کردن خاک و کاهش پی اچ آن می باشد . گاز کربنیک حاصل از تجزیه مواد آلی در واکنشهای شیمیایی خاک وارد شده و از این راه موجب کاهش پی اچ و حلالیت بیشتر عناصر غذایی در خاک می گردد.

با توجه به مطالبی که در بالا نوشته شده است ، کاربرد کودهای آلی و دامی دارای مزایا و اثراتی به شرح زیر می باشد:

-بهبود ساختمان خاک

-کم کردن جرم حجمی ظاهری و افزایش تخلخل خاک

-تیره کردن رنگ خاک و جذب انرژی بیشتر

-افزایش نفوذپذیری بعلت افزایش تخلخل

-افزایش ظرفیت نگهداری آب خصوصا” در خاکهای شنی

-کاهش چسبندگی خاکهای رسی

-افزایش چسبندگی خاکهای شنی

-تهویه بهتر بعلت افزایش تخلخل خاک

-افزایش ظرفیت تبادل کاتیونی سی ای سی

-کاهش موضعی پی اچ

-افزایش خاصیت بافری

-شرکت در فرایندهای اکسید و احیاء و تشکیل کمپلکس با عناصر و تسهیل جذب آنها توسط گیاهان.

مواد آلی همچنین تأمین کننده بخشی از عناصر غذایی مهمی همچون ازت، فسفر و پتاسیم می باشند. بدلیل تأثیر روی پی اچ و تشکیل کمپلکس، موجب تحرک عناصر غذایی در خاک و جذب بهتر توسط ریشه می شوند و بدلیل افزودن ظرفیت تبادل کاتیونی سی ای سی موجب افزایش ظرفیت نگهداری عناصر غذایی می شوند.

با توجه به مطالب ذکرشده نتیجه می گیریم کود های آلی و شیمیایی لازم و ملزوم یکدیگر بوده و هردو جهت ایجاد شرایط مناسب جهت رشد گیاهان مورد نیاز می باشند و عوارض نامطلوب مصرف دراز مدت و بی رویه کودهای شیمیایی بدون مصرف کودهای آلی و حیوانی به اثبات رسیده است.

از طرفی در مناطق خشک و نیمه خشک کشور، از یک طرف بدلیل بالا بودن درجه حرارت و کمبود رطوبت سرعت تجزیه مواد آلی بالاست و از طرف دیگر بازگشت مواد آلی یا بقایای گیاهی به خاک کم می باشد. که این دلایل موجب می شود خاکهای مناطق خشک و نیمه خشک کشور ، ذاتا” از نظر مواد آلی فقیر باشند.

مناطق پسته کاری نیز که عمدتا” در مناطق خشک قرار داشته بعلت محدودیتهای اضافه دیگر همچون:

-عدم وجود ساختمان مناسب خاک در اغلب نقاط

-بالا بودن پی اچ

-سبکی یا سنگینی بیش از حد بعضی از خاکها

-بالا بودن دور آبیاری

و ….

نیاز شدید و مبرم به مواد آ‌لی از جمله کود های دامی و حیوانی داشته و استفاده از مواد آلی بصورت کود های حیوانی در باغات پسته اجتناب ناپذیر می باشد و حداقل هر دو سال یکبار کود های حیوانی بایستی در باغات به مقدار کافی مصرف شود.

مقدار مصرف کود ماهی جنوبگان:

برای جالیز هر هکتار سیصد تا پانصد کیوگرم مخلوط با خاک زراعی

برای باغات هر هکتار ششصد تا هزار کیلوگرم

بسته بندی:

۲۵ کیلو گرمی

 

عناصر موجود در این کود به شرح زیر است:

ازت فسفر پتاسیم کلسیم گوگرد آهن روی منگنز مس منیزیم بر سیلیس مولیبدن
۴.۵ ۷ ۶ ۲.۵ ۲ ۱.۳۵ ۰.۰۲ ۰.۰۰۴ ۰.۰۲

 

 

مقدار مصرف کود ماهی برای محصولات مختلف

نوع محصول

میزان مصرف

روش مصرف

درختان میوه سردسیری و مرکبات

۱۰۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلوگرم در هکتار

چال کود

غلات ، گندم ، جو ، ذرت

۸۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلوگرم در هکتار

همراه آماده سازی زمین

سیب زمینی و گوجه فرنگی

۷۵۰ تا ۱۲۰۰ کیلوگرم در هکتار

نواری

صیفی ، جالیز و سبزیجات

۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم در هکتار

نواری

پسته

۳ تا ۵ کیلوگرم برای هر درخت

نواری یا چالکود

گیاهان زینتی و فضای سبز

۸۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلوگرم در هکتار

همراه اماده سازی زمین یا چالکود

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme