ترکیبات مغزپسته و برخی میوه های خشکباری
ترکیبات موجود در ۱۰۰ گرم پسته خشک و مقایسه آن با محصولات بادام ، فندق و گردو
ترکیبات |
پسته |
بادام |
فندق |
گردو |
آب (درصد) |
۳/۵ |
۷/۴ |
۸/۵ |
۵/۳ |
پروتئین (گرم) |
۳/۱۹ |
۶/۱۸ |
۶/۱۲ |
۸/۱۴ |
چربی کل (گرم) |
۷/۵۳ |
۲/۵۴ |
۴/۶۲ |
۶۴ |
چربی اشباع (گرم) |
۸/۵ |
۶/۳ |
۷/۲ |
۴/۴ |
چربی با یک باند غیر اشباع (گرم) |
۶/۲۶ |
۳۶ |
۶/۴۸ |
۱/۱۲ |
چربی با چند باند غیر اشباع (گرم) |
۵/۱۸ |
۱/۱۳ |
۱/۷ |
۴/۴۹ |
کربوهیدرات کل (گرم) |
۱۹ |
۵/۱۹ |
۷/۱۶ |
۸/۵ |
فیبر (گرم) |
۹/۱ |
۶/۲ |
۳ |
۱/۲ |
خاکستر (گرم) |
۷/۲ |
۳ |
۵/۲ |
۹/۱ |
کلسیم (میلی گرم) |
۱۳۱ |
۲۳۴ |
۲۰۹ |
۹۹ |
فسفر (میلی گرم) |
۵۰۰ |
۵۰۴ |
۳۳۷ |
۳۸۰ |
آهن ( میلی گرم) |
۳/۷ |
۷/۴ |
۴/۳ |
۱/۳ |
ترکیبات |
پسته |
بادام |
فندق |
گردو |
سدیم (میلی گرم) |
۷ |
۵ |
۳ |
۳ |
پتاسیم (میلی گرم) |
۹۷۲ |
۷۷۳ |
۷۰۴ |
۴۵۰ |
منیزیم (میلی گرم) |
۱۵۸ |
۲۷۰ |
۱۸۴ |
۱۳۱ |
روی (میلی گرم) |
۳/۲ |
۶/۳ |
۲/۲ |
۵/۲ |
منیزیم (میلی گرم) |
۱۵۸ |
۲۷۰ |
۱۸۴ |
۱۳۱ |
منگنز (میلی گرم) |
۲۰/۱ |
۵۳/۲ |
۱۶/۶ |
۴۱/۳ |
ویتامین ب ۶ (میلی گرم) |
۷/۱ |
۱۳/۰ |
۵۶/۰ |
۵/۰ |
تیامین (میلی گرم) |
۶۷/۰ |
۲۴/۰ |
۴۶/۰ |
۳۳/۰ |
ریبوفلاوین( میلی گرم) |
۳/۰ |
۱/۱ |
۱/۰ |
۲/۰ |
نیاسین (میلی گرم) |
۴/۱ |
۵/۳ |
۹/۰ |
۹/۰ |
ویتامینA ( میکروگرم رتینول) |
۲۲ |
۲ |
۳ |
۴ |
نیاسین (میلی گرم) |
۴/۱ |
۵/۳ |
۹/۰ |
۹/۰ |
آسکوربیک اسید (میلی گرم) |
۳۰ |
نادر |
نادر |
۲ |
ویتامین K (میکروگرم) |
۲/۱۳ |
– |
۲/۱۴ |
۴/۲ |
ویتامین E (میلی گرم) |
۶/۴ |
۲/۲۶ |
۲/۱۵ |
۹/۲ |
فولات (میکرو گرم) |
۶۷ |
۴۹ |
۷۲ |
۶۶ |
آرژینین (گرم) |
۴۷/۲ |
۱۳/۲ |
۲۱/۲ |
۲۸/۲ |
فیتو استرول (میلی گرم) |
۲۱۴ |
۱۲۰ |
۹۶ |
۷۲ |
انرژی (کالری) |
۵۹۴ |
۵۹۸ |
۶۳۴ |
۶۵۱ |
منبع:
Wilkinson, J. ۲۰۰۵. What’s in a nut? www. publish. csiro. au & Wood roof, J. G. 1982. Tree Nuts. Avi. Pub. Co. New York: 598
اسید چرب |
پسته |
بادام |
فندق |
گردو |
میریستیک |
۶/۰ |
۲/۰ |
۱/۰ |
۴/۰ |
پالمتیک |
۲/۸ |
۶/۱۲ |
۹۷/۵ |
۴/۳ |
استئاریک |
۶/۱ |
۴ |
۷۲/۱ |
۸/۱ |
اولئیک |
۶۹ |
۵/۶۲ |
۴۶/۷۹ |
۶/۳۵ |
لینولئیک |
۹۸/۱ |
۴/۲۴ |
۲۴/۱۲ |
۶/۴۸ |
لینولنیک |
– |
– |
۱۲/۰ |
۴/۷ |
لیگنوسریک |
– |
– |
– |
۰۴/۰ |
امگا ۳ |
۳/۰ |
۴/۰ |
۱۴/۰ |
|
منبع:
– Rainey, C. J., L.A. Nyquist. 1997. Nuts: nutrition and health benefits of daily use. Nutrition Today. No. 32: 157-163
– Wood roof, J. G. 1982. Tree Nuts. Avi. Pub. Co. New York: 598
برخی یافته ها در مورد ارزش های تغذیه ای پسته و برخی محصولات خشکباری
• در مورد پسته اگر روزی ۴ گرم مغز پسته خورده شود، میزان کلسترول بد به میزان یک درصد کاهش می یابد .
Jenkins, D. J. 2003. Type 2 diabetes and vegetarian diet. American J. Clinical Nutrition. Vol. 78. No. 3: 610-616
Rainey, C. J., L.A. Nyquist. 1997. Nuts: nutrition and health benefits of daily use. Nutrition Today. No. 32: 157-163.
Mackenzie, L. 2003. Vitamin k content of nuts and fruits in US diet. J. Am. Assoc. Vol. 103: 1650-1652.
Rainey, C. J., L.A. Nyquist. 1997. Nuts: nutrition and health benefits of daily use. Nutrition Today. No. 32: 157-163
منبع: نشریه پسته و نقش آن در تغذیه و سلامت انسان- احمد شاکر اردکانی- شورای انتشارات موسسه تحقیقات پسته کشور- ۱۳۸۵