علایم کمبود |
دامنه مطلوب در خاک |
دامنه مطلوب در برگ |
عناصر غذایی |
زردی برگ ها |
۰.۳% |
۲.۲ – ۲.۵% |
ازت |
ارغوانی شدن (تیره شدن) برگ ها |
۱۵ – ۲۰ ppm |
۰.۱۴ – ۰.۱۷% |
فسفر |
حاشیه سوختگی قهوه ای برگ |
۳۰۰ – ۳۵۰ ppm |
۱.۸ – ۲% |
پتاسیم |
لوله ای شدن برگ های جوان |
بالای ۱Ca/Mg |
۱.۳ – ۴% |
کلسیم |
در باغات پسته مشکل بیشبود منیزیم مشاهده میشود. |
۱۵ ppm |
۰.۶ – ۱.۲% |
منیزیم |
زردی برگ های جوان |
۱۵ ppm |
۰.۳% |
گوگرد |
فاصله بین رگبرگ ها زرد میشود |
۶– ۱۰ ppm |
۸۰- ۱۰۰ ppm |
آهن |
مشابه کمبود آهن ولی حاشیه برگ سبز باقی می ماند. |
۳- ۸ ppm |
۳۰ – ۸۰ ppm |
منگنز |
تاخیر در بازشدن جوانه ها – دانه های کوچک تر – ریز برگی |
۲ – ۲.۵ ppm |
۱۰- ۱۵ ppm |
روی |
عصایی شدن شاخه ها و سوختگی برگ های نزدیک به نوک شاخه |
۰.۸ – ۱.۱ ppm |
۶ – ۱۰ ppm |
مس |
پیچیده شدن حاشیه برگ ها- پوکی محصول و تنکی خوشه |
۱ ppm |
۱۵۰ – ۲۵۰ ppm |
بر |
source:http://pistachioresearch.persianblog.ir/