۱-سم موونتو سم گوارشی است که پس از ورود به شیره گیاه وارد بدن پسیل شده و آن را از بین میبرد.
۲-این سم حرکت دوطرفه دارد. ابتدا از برگ وارد آوند آبکش شده و به ریشه منتقل میشود. سپس این سم از ریشه به سمت ساقه حرکت کرده و دوباره به برگ میرسد. این حرکت بین سه تا ۱۰ روز طول میکشد.
۳-این سم در محصولات دیگر برای کنترل شپشک، کنه، تریپس و شته بکار میرود.
۴-این سم را در محصولات دیگر بین یک تا سه بار در سال استفاده مینمایند.
۵-سم موونتو روی حشرات مفید اثر کمی دارد.
۶-دز موثر سم روی پسیل پسته بین نیم تا ۰/۷۵ است.
۷-زمانی که پورههای سن پنج پسیل روی برگ هستند نباید این سم را مصرف نمود.
۸-زمانی که هیچ آفتی روی برگها وجود ندارد نباید سم موونتو رابپاشیم.
۹-این سم را بهتر است اواخر خرداد و اوایل تیرماه بپاشیم.
۱۰-پوشش سم باید کامل باشد و تمام برگها سمپاشی شوند.
۱۱-دوام سم در حد ۲۱ روز معقول است و دوام سم موونتو بستگی به شرایط محیطی دارد.
۱۲-سم موونتو دارای مواد همراه است و اجازه نمیدهد آب شکرکهای روی برگ به زودی تبخیر شود.
۱۳-در هنگام سمپاشی حتما از عینک و ماسک استفاده گردد.
۱۴-بعضی از کشاورزان پورههای مرده روی برگ را با پورههای زنده اشتباه میگیرند و فکر میکنند سم موونتو بیتاثیر بوده است.
source:anarpress